Assalamualaikum. Hai semua!

Selamat datang ke to my little corner of the internet. Faye sangat gembira anda semua telah menemui blog Kopi & Kids dot com, rasa tak sabar ya nak mulakan perjalanan yang mengujakan ini bersama anda.

Nama saya Faye Yusof, but you can call me “Mom” too in this blog dan saya adalah seorang suri rumah sepenuh masa serta seorang ibu yang hariannya amat sibuk dengan dua permata hati, Star dan Leia. 

Faye juga seorang peminat digital, dan sering seorang penulis konten secara sambil bekerja sambilan sebagai Virtual Business Assistant.

Life as a Mompreneur

Memegang title Suri Rumah dan Ibu (Stay At Home Mom) bukanlah perkara yang mudah, terutamanya apabila anda mempunyai seorang anak yang bersekolah dan seorang lagi anak kecil yang aktif untuk diurus.

Hari-hari Faye penuh dengan jadual yang padat, homeschooling dan kelas tambahan anak. Dengan nak kena ulang alik hantar anak ke sekolah, kelas Kumon, kelas muzik, sesi membaca, bermain, dan Q&A minta nak makan yang tidak berkesudahan.

Bunyi macam pengalaman anda?
Jika ya, maka anda berada di tempat yang betul.

Menyimbang Kehidupan Sebagai Seorang Ibu dan Digital Enthusiast

Selain daripada tugas sepenuh masa sebagai seorang ibu, Faye juga menjalankan peranan sebagai admin maya (Virtual Admin) untuk laman web beberapa buah syarikat.

Menyeimbangkan dua dunia ini mungkin kelihatan mencabar, tetapi ini adalah minat Faye sejak zaman belajar, dan menjadi satu perjalanan yang Faye suka explore.

Minat terhadap segala yang berkaitan dengan digital dan hasrat untuk menulis telah membawa Faye untuk meneroka dunia yang menarik ini dalam dunia blog.

Mengapa Blog?

Anda mungkin bertanya, “Mengapa mula sebuah blog?” Jawapan ringkasnya, blogging memberi Faye platform yang sempurna untuk berkongsi pengalaman, pandangan, dan pengembaraan sebagai seorang ibu dan peminat digital.

Ruangan maya yang sesuai ini membolehkan Faye berhubung dengan ibu bapa lain, rakan blogger, dan sesiapa sahaja yang ingin tahu tentang perjalanan yang fun & chaotic yang kita sebut sebagai ibu.

The Heart of My Blog

Blog ini lebih daripada sekadar perkataan di skrin anda; ia adalah pantulan kehidupan Fayy, minat Faye, dan pengalaman Faye sendiri. Berikut ni adalah apa yang boleh anda harapkan untuk jumpa di sini:

Kronologi Ibu Bapa: Faye akan berkongsi kisah-kisah kehidupan menguruskan anak yang bersekolah dan seorang pre-schooler yang penuh semangat, bijak dan aktif. Dari cerita latihan potty-training hingga tips menguruskan kerja sekolah, Faye ada untuk anda.

Digital Delight: Sebagai seorang peminat dunia digital, Faye akan bawa anda menerokai dunia digital dan teknologi, trend terkini, dan digital tools yang menjadikan kehidupan Faye sebagai ibu dan admin maya lebih mudah dan mengujakan.

Work-Life Balance: Menyeimbangkan kerja sambilan dan kehidupan ibu bukan sentiasa mudah, tetapi Faye akan berkongsi strategi-strategi untuk mencari keseimbangan work-life yang sukar ditemui.

Keajaiban Menulis: Menulis sentiasa menjadi my healing session and my creative outlet. Faye akan membincangkan perjalanan sebagai penulis yang gigih dan bagaimana ia bersilang dengan kehidupan saya sebagai SAHM dan Digital Enthusiast.

Marketing Magic: Dengan latar belakang dalam mengendalikan laman web syarikat dan Content Marketing, Faye sudi memberi pandangan untuk boost your online presence disamping dapat meningkatkan strategi pemasaran anda.

Join Me on This Adventure

Dengan rendah diri, Faye ingin menjemput anda semua untuk menyertai dalam pengembaraan ini as we navigate the highs and lows of motherhood while exploring the limitless possibilities of the digital world yang luas ini.

Sama ada anda ibu bapa yang mencari nasihat, peminat teknologi yang mencari trend terkini, or simply someone who enjoys a good story, ada sesuatu di sini untuk anda.

Dengan bermulanya perjalanan ini, Faye galakkan anda semua untuk berkongsi pendapat, pengalaman, dan idea anda dalam bahagian komen.

Mari kita membina komuniti yang saling menyokong dan berinteraktif antara satu sama lain supaya kita boleh belajar dan berkembang bersama.

Akhir Kata

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membaca pos pengenalan Faye. Sangat-sangat menghargai masa anda di sini. Faye semangat sangat ni nak tengok ke mana blog ini akan membawa kita dan bagaimana ia akan berkembang seiring masa.

Remember, in the chaos of motherhood and the ever-changing digital landscape, we can find beauty, inspiration, and connection. So, let’s embrace this adventure and make the most of every moment.

Nantikan lebih banyak cerita, tips, dan pandangan mengenai didikan serta sekolah anak, teknologi, penulisan, dan pemasaran. Sehingga berjumpa lagi, jaga diri dan teruskan meneroka dunia yang indah ini bersama-sama Faye Yusof.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *